Mistä teemme tulevat?

Monet teetilat joiden kanssa olemme yhteistyössä sijaitsevat omistajamme Pengin kotiseudulla Anhuassa. Anhua on syrjäinen vuoristoalue Hunanin maakunnassa, keski-eteläisessä Kiinassa. Alue on noin 5000 neliökilometriä, josta metsät peittävät 82 prosenttia. Siellä on tyypillinen subtrooppinen monsuuni-ilmasto. Vuotuinen keskilämpötila on noin 16 astetta, aurinkoisia tunteja on vuodessa 1335 ja vuotuinen sademäärä on 1700 millimetriä. Tällä alueella on valtavia vuoria, joista 63 nousee yli 1000 metrin. Anhuassa on suunnaton tekojärvi, joka luo erityisen paikallisen ilmaston sitä ympäröivälle 85 neliökilometrin alueelle, joka on täydellinen teen ja hedelmien viljelyyn.

Valkoinen teemme tulee yhteistyötiloiltamme Fujianin maakunnasta, ja pu’er-teemme on Yunnanista.

 

 

Valkoinen tee

Kevyesti hapettunut; lakastettu ja kuivattu. Valkoinen tee sisältää suurimman osan antioksidanteista; se on ikääntymistä vastustava ja auttaa ehkäisemään tiettyjä syöpätyyppejä. Se on myös kofeiini-rikas.

 

Keltainen tee

Keltainen tee on valmistettu samalla tavalla kuin vihreät teet, mutta hitaammin kuivattaen. Tämän johdosta sen väri muuttuu keltaiseksi. Keltainen tee on kuuluisa ruuansulatusta parantavasta vaikutuksestaan. 

 

Oolong-tee

Osittain hapettunut (8% - 85%) tee. Oolongin maku vaihtelee suuresti eri alalajien kesken. Se voi olla hedelmäinen, makea, hunajainen tai puinen. Oolong-tee on tunnettu sen rasvaa polttavasta vaikutuksestaan.

 

Kukalta tuoksuvat tee

Tuoksuvat teet eroavat suuresti mausteisesta teestä. Kiinassa ihmiset käyttävät yhä perinteisiä menetelmiä tuoksuvan teen valmistukseen.Viikkojen myötä teelehdet imevät hitaasti tuoreiden kukkien aromit ja edut. .

Vihreä tee

Ei hapettunut tee. Antioksidanttirikas, joka auttaa tuhoamaan vapaita radikaaleja. Se on ikääntymistä vastustava, parantaa aivotoimintaa ja alentaa tyypin 2 diabeteksen riskiä. 

 

Musta tee

Tunnetaan Kiinassa punaisena teenä. Musta tee on kokonaan hapettunut. Mustalla teellä on lämmittävä luonne. Se lämmittää vatsaa. Säännöllinen mustan teen kulutus voi alentaa sydän- ja verisuonitautien riskiä. 

 

Tumma tee

Tumma tee on jälkifermentoitua teetä. Tee kypsyy ikääntymisen myötä. Nuori tumma tee puhdistaa rasvaa ruuansulatusjärjestelmästä ja parantaa ruuansulatusta. Vanhempi tumma tee tulee miedommaksi ja se vaikuttaa enemmän sydän- ja verisuonitautien ehkäisyssä. 

 

Kukat ja yrtit

Kukat ja yrtit poimitaan ja kuivataan. Ne voidaan hauduttaa sellaisenaan tai sekoittaa muiden teelaatujen kanssa aromin, maun ja teen hyötyjen täydentämisen, vertailemisen tai parantamisen vuoksi.